fbpx

Khao Sok Nationalpark – Et af Thailands smukkeste steder

PRIS STARTER FRA 2800 kr PER PERSON

Khao Sok – Et af Thailands smukkeste steder

En af de helt store oplevelser i Thailand hedder Khao Sok. Når man opholder sig i denne nationalpark, står der kun ét spørgsmål tilbage: Hvorfor er dette område ikke verdensberømt? Svaret får man ikke, så med risiko for at røbe en stor hemmelighed, kommer her en anbefaling. Går Thailandsturen sydpå, må du for alt i verden inkludere Khao Sok som destination.

khao-sok-035

For en del rejsende ligger Khao Sok nærmest perfekt. Hvis turen starter i Bangkok, og man skal med nattoget ned til Koh Samui, Koh Phangnan og Koh Tao, er det faktisk bare at stå af toget om morgenen i byen Surat Thani. Herfra bliver man kørt til Khao Sok, og efter Khao Sok kan man så igen blive kørt til færgelejet og herfra videre med færge ud til paradis.

Der er flere mulighed for indkvartering i Khao Sok, og ”Our Jungle House”, som er en af vores favoritter i Khao Sok – såsom ”Sunshine Tree House” og ”Starlight Tree House”. To træhuse bygget på pæle fem meter over jorden. Husene er forbundet med en træbro, hvor der midtpå er tilføjet en dørramme med en dør, der symbolsk kan åbnes og lukkes. Det er som taget ud af en tegnefilm eller en Storm P. Tegning. Stemningen og udsigten derimod er som taget ud af en reklamefilm for Thailand. Nedenfor kan du høre rislen fra floden, og bøjer du hovedet langt bagover kan du se toppen af bjerget, som står lodret ned i floden.

Til tider opstår der et inferno af lyde fra cikader, gekkoer og fugle. Men det er behagelige og ikke mindst naturlige lyde, der fylder junglen. Til tider flyver et grønt blinkende lys rundt på terrassen. Det er såmænd ildfluer, der lige vil fuldende oplevelsen for dig.

Alle træhuse har selvfølgelig myggenet, så der ikke bliver nogen ubehagelige overraskelser midt om natten. Det er måske ikke verdens bedste og blødeste madrasser, men det er nok også det eneste, der ikke er totalt gennemført ved stedet. Træhusene er udstyret med vifte, her er rent og pænt, og husene ligger langt fra hinanden, så man føler at man mere eller mindre har oplevelsen helt for sig selv.

En øl på terrassen om aftenen i selskab med nattens lyde er en speciel oplevelse. Du kan også få en drink i baren, der ligger i forlængelse af Our Jungle Resorts restaurant, som iøvrigt er glimrende. Specielt morgenmaden er god, da den adskiller sig fra mange andre steder i Thailand ved at have rigtig godt brød og god kaffe.

 

Khao Sok og søen

Our Jungle House er faktisk alene grund nok til at komme til Khao Sok, men højdepunktet er søen og klipperne. Det er en 90 minutters halvkedelig køretur ud til søen ved Khao Sok, men belønningen opvejer det. Her byggede man engang en dæmning for at opdæmme vandet fra floderne. Resultatet blev et enormt søområde, der spreder sig ud over nationalparken, der iøvrigt også består af verdens ældste regnskov.

På turen ud i longtailbåd begynder de store klippeformationer at nærme sig. I en halv times tid afløser det ene postkort-smukke motiv det andet. Som om der er nogen, der har taget 500 bjerg- og klippestykker og drysset dem ud over søen i et skønt kaos af uorganiseret skønhed. Det er fantastiske træbevoksede limstensklipper, nogle steder udhulet så man kan sejle igennem. Det er betagende bjergformationer, der majestætisk rejser sig, og det er den næsten skræmmende ro, der hviler over området, som gør oplevelsen helt unik. Khao Sok minder måske lidt om Halong Bay i Vietnam – nogle vil endda sige smukkere. Khao Sok søen er dragende og betagende. Når man sidder i longtailbåden, giver det nærmest en længsel efter at komme i en kano; lade sig drive med og komme tættere på klipperne.

At komme helt tæt på er der nemlig rig mulighed for. Specielt med en overnatning på søen, som man heldigvis har valgt ikke at kommercialisere. Her kunne man ellers sagtens forestille sig det ene luksushotel efter det andet, men i stedet er eneste overnatningsmulighed en meget primitiv bambushytte med tynd madras og et myggenet. Men med de smukke omgivelser er det også rigeligt og passende. Tag en svømmetur, eller find en kajak og oplev jeres eget private paradis på søen, hvor I, og måske en abe oppe i træet, har det hele for jer selv. Husk at kigge op for at betragte ørnene, der kredser rundt om klipperne, eller se ned og oplev stimer af fisk springe for livet, på flugt fra søens større fisk.

Er en bambushytte trods alt for primitivt, kan en endagstur ude på søen sagtens gøre det. At opleve solopgang og solnedgang herude er en speciel og smuk oplevelse. Uanset valget er Khao Sok en fantastisk oplevelse – også for børnene, der får store naturoplevelser krydret med svømmeture i søen, måske en tur i kano og i badering, hvor de bliver trukket efter en hurtig båd. En skøn aktivitet for børn og barnlige sjæle.

Og intet jungleområde i Thailand uden elefanter. Så har man lyst til en tur gennem junglen på elefantryg, kan det også sagtens lade sig gøre, og for dem, der vil endnu tættere på naturen, arrangeres der trekkingture i junglen på gåben – både om dagen og om aftenen.

Khao Sok har det hele og lidt mere til. Det er en af de Thailandsoplevelser af de helt store, der vil blive husket tilbage på mange gange efter hjemkomsten. Kontakt os for at høre nærmere.

Afgang alle ugens dage
Rundrejse / pakkerejse

Kontakt Jakob og få et uforpligtende tilbud.

  • DD slash MM slash YYYY
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Andre interessante produkter

  • 500 Rai Floating Resort 

    PRIS STARTER FRA THB 15.000 PER PERSON
  • Khao Sok Eventyr, Elefanter & Jungle Lake Safari

    PRIS STARTER FRA THB 15.000 PER PERSON

Fortvivl ikke, hvis du ikke finder et bestemt hotel eller en bestemt destination.

Det er slet ikke alle vores hemmeligheder, vi viser her. Vi ringer til dig for at diskutere flere andre muligheder.

Kontakt Thailand Tours

Tilmeld dig vores NYHEDSBREV

KONTAKTOPLYSNINGER

GOTHAILAND, CVR. 39585650.

EGEPARKEN 112 – 2980 KOKKEDAL

Hverdage: 10:00 – 16:00
WEEKENDER: Efter aftale

FIND OS PÅ SOCIALE MEDIER

SEND OS EN BESKED

  • * PÅKRÆVEDE FELTER
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

PARTNERE